Gratis traceerbeveiliging en advertentie blocker voor Internet Explorer 9

Na enorm boos te zijn geworden over een advertentie op een bekende grote website. Wat ik wilde lezen werd geblokkeerd door een irritante popup advertentie, en ik kreeg hem niet weg. Ben ik weer eens op zoek geweest naar een gratis advertentie blocker voor internet explorer 9. Wist je dat er tegenwoordig standaard een advertentie blocker in IE9 aanwezig is ? Deze is min of meer verborgen en stond bij mij ook nog eens uit.

Je kan zelf in Windows Internet Explorer 9 de traceerbeveiliging inschakelen om te voorkomen dat websites informatie over uw surfgedrag kunnen verzamelen en tevens de meeste irritante advertenties blocken. Wanneer je een website bezoekt, kan bepaalde inhoud worden aangeboden door een andere website. Deze inhoud kan worden gebruikt om informatie te verzamelen over welke pagina's je bezoekt op internet. Met Traceerbeveiliging blokkeert je de inhoud van websites die in de traceerbeveiliging-lijsten staan. Internet Explorer bevat een persoonlijke Traceerbeveiliging-lijst die automatisch wordt gegenereerd op basis van de websites die je bezoekt, deze is wat mij betreft niet voldoende.

Je kunt dan ook extra traceerbeveiliging-lijsten downloaden, internet Explorer controleert regelmatig of er updates zijn voor deze lijsten, het gaat dan alleen opnieuw om nieuwe gegevens die bijvoorbeeld handig zijn voor adverteerders. Het inschakelen van Traceerbeveliging; klik in het browserscherm rechtsboven op het  tandwieltje, dan klikken op Beveiliging en daarna Traceerbeveiliging. Er opent een nieuw venster en aan de rechterkant zie je de vermelding "Uw persoonlijke lijst" staan met daarachter de huidige status. Klik hierop. Nu kan de beveiliging eenvoudig ingeschakeld worden door vervolgens onderaan het venster op de knop "Inschakelen" te klikken.

Vanaf dat moment worden bepaalde zaken automatisch geblokkeerd op het moment dat bepaalde inhoud van dezelfde provider terugkomt op meerdere websites zoals bijvoorbeeld Google Analytics, Google AdSense en Facebook. Met de extra traceerbeveiligingslijsten kun je aangeven welke sites van derden je gegevens mogen ontvangen en je mogen volgen op het web. Door een lijst toe te voegen, kan je inhoud van websites blokkeren die je privacy kan aantasten. Als je een traceerbeveiligingslijst toevoegt, zal Internet Explorer voorkomen dat uw gegevens worden doorgestuurd door gegevensverzoeken van websites in de lijst te beperken.

Er zijn binnen de nederlandse websites veel artikelen over dit geschreven, daarom wil ik je graag verwijzen naar de volgende links welke meer informatie geven:

Na het inschakelen van deze handige traceerbeveiliging & advertentie killer met een paar extra lijsten was die verdomde advertentie waar ik mij over opwond verleden tijd, misschien werkt het voor jou ook, en het mooie is het is geheel gratis. Wat mij betreft hoeft er geen extra advertentie blockers meer geinstalleerd te worden, het werkt hier prima. Lees ook mijn OPT-Out stukje wat gaat over automatisch afmelden van de vele advertentie netwerken.

Share Button

Een gedachte over “Gratis traceerbeveiliging en advertentie blocker voor Internet Explorer 9

Reacties zijn gesloten.