Hatsan Galatian 5 auto PCP

Tja soms kom je ergens en dan loop je tegen iets leuks aan. Ik was vorige week donderdag bij Louis Polane in leiden, lpsportwapens.nl om mijn persluchtfles te laten vullen en daar lag in een rek dit persluchtdrukwapen van een klant. Omdat de winkelier 2 klanten in de winkel wil hebben (Corona Maatregelen) ben ik weer naar buiten gelopen en raakte in gesprek met iemand die ook in de winkel aanwezig was. Om een lang verhaal kort te maken kreeg ik te horen dat de winkel 4 Hatsan Galatian 5 auto in voorraad had, 2 in .22 (5.5mm) en 2 in .25 (6.35mm). Ze stonden nog in de originele verpakking rechts achter in de hoek, ik ben daar maar eens naar toe gelopen toen ik aan de beurt was en pakte er een .25 uit en vroeg aan Louis een leuke prijs te maken, daar trapte hij niet in en ik mocht de online prijs betalen en die was al 250 euro minder dan elders. Ik vroeg hem waarom dat was, zijn antwoord was ik heb geen personeel dus mogen ze voor deze gangbare prijs van eigenaar wisselen.

Zaterdagmiddag even op de motor terug omdat ik de verkeerde montage voor een richtkijker mee had genomen en dus zaterdag ook even de Hawke 3x7x32OA op de buks gezet en afgesteld op voorlopig 10 meter om een beetje indoor te kunnen plinken. Ik ben aangenaam verrast en het apparaat schiet best lekker en met voldoende kracht tot 50meter, daarboven zal je met lichtere munitie moeten gaan schieten, ik gebruik H&N Baracuda en die zijn best zwaar in 6.35mm. Prima dus om te gebruiken om dingen in een veilige omgeving kapot te schieten, het bekende plinken. Ik ben weer een blije jongen die met een speeltje de speelgoedwinkel uit mocht lopen van mama. in dit geval mijn vrouw Merle. Om het maar even te melden, ik heb ook een broertje van deze Galatian 5 auto in bezit, die kan je hier vinden, en is de Hatsan Galatian III in .22 (5.5mm).