Ik maak mij zorgen over de vaste lasten

Gisteravond tijdens het eten hadden wij een gesprek over de vaste lasten en de opmerking dat het niet zo door kan gaan met verhogingen door onze gekozen (Roverheid) volksvertegenwoordigers. Net als bij de huren de afgelopen jaren blijven ze alles verhogen en daar maak ik me ontzettend veel zorgen over. Ik had begin dit jaar een berekening gemaakt waaruit voortkwam dat wij dit jaar +/- 500 euro meer kosten zouden hebben binnen de vaste lasten i.p.v. meer overhouden zoals beloofd door deze mannen die door ons gekozen zijn.

Vandaag op de Telegraaf een artikel over de vaste lasten, daar staat dat het Nibud zegt “We zijn een steeds groter deel van ons inkomen kwijt aan de vaste lasten, zoals huur, energiekosten en bijvoorbeeld verzekeringspremies. Huishoudens met een modaal inkomen en een gemiddelde huur zijn zelfs 55% van hun inkomen hieraan kwijt”.

“Eenpersoonshuishoudens die een 1,5 keer hogere huur dan gemiddeld hebben (volgens het Nibud €900 exclusief servicekosten) en een modaal inkomen, zijn zelfs bijna twee derde van hun inkomen kwijt aan vaste lasten.

Het Nibud ziet ook dat meer Nederlanders betalingsachterstanden hebben met bijvoorbeeld de huur, hypotheek en energiemaatschappij.
Niet sparen; Dit verklaart voor ons, waarom zoveel mensen – bijna 40% – moeite hebben met rondkomen en het niet lukt om te sparen”.

Als ik dit lees krijg ik gevoelens die ik kan omschrijven als “BOOS” nog steeds worden we overspoelt met leugens en bedrog. Het word tijd dat de mannen in Den-Haag een lesje krijgen, stem ze daarom weg aanstaande woensdag 20 maart. Alleen als ze zien dat hun baan op de tocht staat zullen ze wakker worden. Daarom stem alleen op partijen die geen (lokale partijen) landelijke wortels hebben.

VVD, ChristenUnie, D66 & CDA jullie slopen Nederland en brengen ons aan de bedelstaf, schaam jullie.

1 thought on “Ik maak mij zorgen over de vaste lasten

Comments are closed.