Mijn 6 Discus visvrienden

Sinds mijn tienerjaren ben ik bezig met aquariums en niet altijd even succesvol, mijn huidige bak loopt ook niet lekker sinds de opstart. Maar de momenteel aanwezige 6 Discus vis vrienden maken een hoop goed. Vroeger ook eens gehad en toevallig liep ik er in oktober weer tegen aan bij de lokale viswinkel, goedkope Asia Discus, kweekvissen uit Asia.

Ik nam een stel blauwe Discus mee, 2 weken later was ik er weer voor dierenvoeding en ik kon het niet laten, opnieuw 2 Discussen met zalmrode kleuren meegenomen, deze waren iets jonger en ik hoopte dat ze niet zo kieskeurig waren met eten.

Helaas voor mij was dit dus wel het geval, het heeft wat tijd gekost maar 1 van de laatste 2 eet nu bijna alles wat ik hun aanbied, nummer 4 heeft liever rode muggenlarven. De 2 blauwe Discussen zijn echte veelvraten en eten echt alles wat ik ze aanbied, ook vlokken en alle soorten granulaat.

Als je de video kijkt zie je ook nog 2 andere Discussen, dat zijn iets duurdere vissen, Discus Mango Pigeon. Geen idee waarom ze die naam hebben gekregen maar het zal met de kleur te maken hebben, mijn vrouw Merle vond deze kleur erg mooi en deze twee maken het clubje compleet. Overigens deze Discus Mango Pigeon komt bij Aqua Ferrytale vandaan in Almere, als je iets speciaals zoekt moet je daar ook eens gaan kijken.

De Sumatranen van 2012 waren allemaal binnen een jaar overleden, ik hoop dat deze 6 Discus vissen langer mee gaan, ze zijn best duur…

Ik ga dus niet meer voor een mooi beplant aquarium maar voor mooie Discusvissen met extra aandacht voor waterkwaliteit.