Mobiele Airco stroomkosten in 2019

Ik heb er al eerder over geschreven dat ik mij zorgen maak over de vaste lasten in Nederland. Nu met de warme dagen in juli draaien 2 mobiele airco’s hier op volle toeren. Beneden een De Longhi PAC 128 Eco en boven op de slaapkamer een De Longhi PAC 112 Silent. Natuurlijk werkt de airco op de slaapkamer minder overdag maar omdat het zo enorm warm is laten wij hem stiekem toch zijn werk doen bij ongeveer 27 graden (maakt 25 graden) en ’s nachts op 24 graden, het word dan ongeveer 22 a 23 graden op de slaapkamer met een luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Ik mag je vertellen dat het best fijn is om in deze temperatuur te slapen.

De gezamenlijke kosten van de 2 airco’s als ze 24 uur hun werk doen is ongeveer 14 euro per dag, dat maakt 30×14=420 euro alleen aan stroom als de airco’s 30 dagen gebruikt worden deze zomer. Dank U Den-Haag want dankzij de belastingverhoging op stroom betalen wij (inwoners van Nederland) de hoofdprijs. Aangezien wij de 2 mobiele airco’s al hadden willen wij die gewoon kunnen gebruiken bij +40 graden (hittegolf) buiten.

Het belastingdeel (ongeveer 47%) van de 420 euro is rond de 197 euro, gewoon bedenkelijk en zeker niet eerlijk, zouden ze in Den-Haag echt onder een steen leven? We mogen niet omrekenen naar guldens maar mijn Opa en Oma zullen zich omdraaien in hun graf als ze deze bedragen in guldens zien.

1 thought on “Mobiele Airco stroomkosten in 2019

  1. Extra kosten moeten maken na 5 jaar gaf het kalkfilter de geest maar geen melding op het display. Ik merkte dat er geen water meer gebruikt werd door de WE128Eco, snel een nieuwe besteld en geplaatst…genieten maar….

Comments are closed.