Motorrijden

Motorrijden is niet voor iedereen weggelegd. Vooral mensen die het leuk vinden om willens en wetens hun grenzen op te zoeken, kunnen maar beter niet op een motorfiets stappen. Uit een studie van de Europese verkeersveiligheidsorganisatie ETSC is gebleken dat je als motorrijder 18 keer meer kans loopt op een dodelijk ongeval dan in de auto.

Maar ondanks dit zijn er voor alle andere veel voordelen te behalen, bv. om motorrijden als een familie hobby te hebben, in ons geval is dat zomers en bij goed weer een relax motorritje maken.

Dit kan zijn in groepsverband (toerrit) of lekker op onszelf naar bv. het strand. Een paar extra voordelen welke motorrijden een prima hobby maken zijn..

  • Je kan je eigen tempo rijden, of jezelf aanpassen aan andere rijders, jong en oud en alles er tussen in.
  • Motorrijden is een prima manier om een frisse neus te halen en om je te verplaatsen zonder in file’s te staan.
  • Motorrijden kan een stress verminderaar zijn, je stress level verlagen kan goed zijn voor de gezondheid.
  • Er zijn in elke omgeving wel leuke plekken om heerlijk te kunnen toeren, wij doen het in het Groene Hart van Nederland.
  • Motorrijden kan voor de liefhebber bijna het hele jaar door, als er sneeuw ligt ben ik ook niet op de motor te vinden.
  • Motorrijden is over het algemeen met de huidige technieken ronduit groen, dus ook goed voor het milieu.

Wij hebben sinds Mei 2017 een Kawasaki Versys 1000 LT.

 20130716_152755_resized 20130727_134500_resized Minolta DSC

ZZR600a

Kawasaki Versys 1000, Suzuki GSF 1250 ABS, Suzuki GSF 1200s Bandit, Kawasaki ZZR 1100, Kawasaki Versys 1000, Kawasaki ZZR 600.