Zieke Discus vissen

Om de paar weken is er wel 1 ziek, soms 2 en het lijkt zich steeds te herhalen. De symptomen zijn witte poep en terugtrekken + niet eten.

Waar komt dit door ? bacteriën ?  Mijn discusvissen krijgen hoofdzakelijk voer wat speciaal voor Discus geproduceerd word en overal verkrijgbaar is in diepvries doordruk blisters. Ik ontdooi het eerst voordat ik het aan mijn vissen voer, ook het stendker voer wat ze ontzettend graag eten word eerst door mij ontdooit.

Sinds oktober 2018 ben ik totaal 5 discus vissen verloren aan steeds dezelfde ziekten, althans dat denk ik. Ik heb er nu nog 8 waarvan 4 Stendker en 2 Aziaten nakweek en 2 uit eigen kwekerij als ik goed ben voorgelicht door de kweker / vorige eigenaar.

Op deze manier deze vissen houden is absoluut niet leuk, steeds als je denkt het is over word er weer een ander ziek en dit blijft zich steeds herhalen, op medicatie reageren ze nauwelijks of helemaal niet dus blijft zout over om bacteriën te doden.

Wie het weet mag het zeggen, gebruik het contact formulier als je de gouden tip hebt.